גמילה מפרקוסט תרופה לשיכוך כאבים
פרקוסט הוא אופיואיד חצי סינתטי. ההשפעה העיקרית של התרופה היא משכך כאבים. מדוע יש צורך לטפל בהתמכרות לתרופה ולעבור גמילה מפרקוסט? ההשפעה הנרקוטית שלו דומה לקוקאין. הסכנה היא שבשימוש קבוע נוצרת התמכרות המלווה בהידרדרות מתקדמת בבריאות הסומטית והנפשית.
גמילה מפרקוסט – איך פרקוסט משפיע על אדם?
הסימן הברור ביותר שמושך תשומת לב בבדיקה ויזואלית הוא התכווצות האישונים. יש חיוורון ויובש של העור, כמו גם עלייה ברפלקסים בגידים וירידה חמורה בלחץ הדם. שכהאדם נמצא תחת השפעת התרופה, הדיבור שלו הופך מהיר מאוד, מטושטש ומבולבל. ישנו אי שקט קשה ותסיסה מוטורית, המלווה בחרדה. התוצאה המסוכנת ביותר היא מוות משיתוק של מערכת הנשימה.
איך מתפתחת התמכרות?
המכור ישן מעט מאוד. השינה היא חסרת מנוחה. התיאבון יורד ויש דחף גדול יותר לרוקן את השלפוחית. במקביל משתחרר שתן בכמויות משמעותיות. תנועת המעיים מופרעת כבר מספר ימים. ההתמכרות לפרקוסט מתרחשת בהדרגה. כדי להשיג את האפקט של האופוריה, המטופל מגדיל את המינון. מאפיין אופייני לשלב זה של היווצרות התמכרות הוא נוכחות של:
- רצון להשיג את התרופה;
- אי נוחות נפשית;
- תחושת מתח.
- החולה מסתיר בזהירות את השימוש בסמים.
בשלב מתקדם השימוש בפרקוסט הופך סדיר יותר. הסבילות לחומר הפעיל עולה ויורדת במהירות רק עם הפסקה לשינה. ההשפעה הפיזיולוגית נעלמת, אופי הפעולה של החומר משתנה. לפני נטילת הסם, המכור חסר אונים ורדום, לאחר מכן הוא תוסס ועליז.
מתי יש לפנות לטיפול מתאים בהתמכרות לפרקוסט?
הפניה למרכז גמילה מפרקוסט מתרחשת לרוב בשלב השלישי של ההתמכרות, כאשר המכור מתחיל לסבול מאוד מתסמיני גמילה חוזרים ונשנים. ניסיון עצמאי להיגמל מוביל להחלפה של פרקוסט בכדורי הרגעה או אתנול. הטיפול בהתמכרות קשה זו היא בדרך כלל כוללת ניקוי רעלים, טיפול להעלמת סימני גמילה פיזיים. לאחר מכן עוברים שיקום פסיכותרפי (פרטני וקבוצתי) ועוד מספר טיפולים תומכים שמסייעים למטופל לרכוש את הכלים דרושים לו כדי להתמודד עם הרצון להישנות.
אם אתם מתמודדים עם התמכרות לפרקוסט, ומעוניינים להחזיר לעצמכם את החיים שלכם, אל תחכו ואל תבזבזו זמן! צרו קשר עם מרכז גמילה בראשית.